نمایش منوی کناری

علل و درمان بیماری ماشین گرفتگی

03/مارس/2016 8,157 بازدید
علل و درمان بیماری ماشین گرفتگی

سفر لذتبخش و مفرح است، اما نه همیشه. برای بعضی از مردم مسافرت در کنار همه خوبی‌ها و لذت‌هایش یک عذاب بی‌پایان است و شاید شما هم این نشانه‌های ناخوشایند گیجی، تهوع، رنگ‌پریدگی، استفراغ، عرق سرد، خستگی، ترشح بزاق بیش از حد، خمیازه‌، سردرد، احساس عمومی ناراحتی و ناخوشی را در حین مسافرت با اتوبوس یا وسیله نقلیه شخصی‌تان تجربه کرده باشید.

به گفته متخصصان بیوطب بیماری مسافرت یا ماشین گرفتگی به علت حرکت مداوم و تکراری مناظر اطراف هنگامی که فرد سوار ماشین می‌شود، پدید می‌آید.

سرگیجه و حالت تهوع را از جمله علائم این بیماری است، این نوع بیماری نه‌تنها در سفر بلکه در هر مکانی مانند وسایل شهربازی از قبیل تاب که حرکت مداوم و ثابت دارد، به وجود می‌آید.

موارد ایمنی و پیشگیری این بیماری با رعایت مواردی از قبیل عدم مطالعه هنگام سفر در وسیله نقلیه و خالی نگه داشتن معده می‌توان از وجود این بیماری جلوگیری کرد.

یکی از عوامل مفید علاوه بر استفاده از قرص‌های ضد تهوع و سرگیجه ‌ هنگام سفر، استفاده از زنجبیل دم‌‌کرده است.

داروهای کمک‌کننده بیماری ماشین گرفتگی

داروهایی برای پیشگیری و نیز درمان بیماری سفر وجود دارند که اگر عموما در طی مسافرت‌هایتان دچار این مشکل می‌شوید، می‌توانید از آنها استفاده کنید. تعدادی از این داروها را می‌توانید بدون نسخه پزشک از داروخانه تهیه کنید، ولی اگر بیماری زمینه‌ای و سیستمیک دارید، بهتر است قبل از مصرف آنها با پزشک داروساز مشورت کنید.

دیمن هیدرینات دارویی است که می‌توان در اشکال خفیف بیماری با دوز کم از آن استفاده کرد. از این دارو که به نام «قرص سفر» هم معروف است می‌توانید چند ساعت قبل از شروع حرکت استفاده کنید.

درمان‌های غیر دارویی بیماری ماشین گرفتگی

یافته‌های محققان نشان می‌دهد استفاده از ریشه زنجبیل اثری کاملا قابل مقایسه با داروهای گفته شده را دارد، ضمن این‌که عوارضی هم ندارد. بنابراین اگر واقعا در این‌باره مشکل دارید و دسترسی به دارو ندارید، می‌توانید این پیشنهاد را هم امتحان کنید.

کمپرس آب سرد هم برای رفع مشکل کمک می‌کند. کمپرس آب سرد ـ البته نه خیلی یخ ـ را روی چشم‌ها و همین طور روی گردن بگذارید.

توصیه‌های بیماری ماشین گرفتگی

اگر شما هم به حرکت حساس هستید و به بیماری مسافرت دچار می‌شوید، برای لذت بردن بیشتر از سفرتان این نکات را رعایت کنید:

سعی کنید در طول مسیر کاملا به صندلی خودرو تکیه دهید و صندلی را به حال نیمه خوابیده قرار دهید.

روی صندلی به سمت پشت ننشینید.

از مطالعه‌ کردن‌ خودداری‌ کنید.

بهتر است در قسمتی از وسیله نقلیه قرار بگیرید که کمترین تکان را دارد مثلا در میانه اتوبوس، صندلی جلوی خودرو و کنار بال هواپیما.

نفس‌های عمیق و آهسته بکشید.

اگر به بیماری مسافرت مبتلا هستید، از درون خودرو به مناظر نگاه نکنید یا اگر در قایق یا کشتی هستید به موج‌ها ننگرید و حرکت افق را تماشا کنید.

بهتر است از بوهای تحریک‌‌کننده مانند سیگار دوری کنید. در هواپیما یا اتوبوس‌ دستگاه‌ تهویه‌ بالای‌ سر را روشن‌ کنید تا هوا بهتر جریان‌ پیدا کند.

همچنین سعی کنید از شب قبل از مسافرت، کمتر غذا و نوشیدنی بخورید و در طول راه نیز شکم خود را نسبتا خالی نگه دارید.


• برای مطرح کردن سوالات پزشکی خویش، اینجا کلیک نمایید.

• برای ورود به کلینیک آنلاین و ارتباط با پزشکان آنلاین، اینجا کلیک نمایید.

• برای مشاهده بخش مشاوره پزشکی و پرسش های کاربران، اینجا کلیک نمایید.

• برای مشاهده فهرست دسته بندی کامل و تخصصی مقالات و مطالب، اینجا کلیک نمایید.


تندرست باشید   

کادر پزشکی بیوطب


گردآورنده: وب سایت پزشکی و سلامت بیوطب

سایت پزشکی و سلامت بیوطب

به جـامـع تـریـن وب سـایــت پـزشـکــی و سـلامـت بــه زبان فـارسـی خــوش آمـدیـد مقـالات تخصـصی و عـمـومـی پزشــکــی و سـلامـت مـوجــود در وب سـایت بیـوطـب و هـمـچـنـیـن پاسـخ هـای ارائــه شـده به ســوالات پزشکـی توســط متـخـصـصـیـن علم پزشکـی و سلامت صـورت می پذیـرد. همـراه با بیـوطب سـلـامـت و تندرسـت باشیـد
مشاهده مقالات


ارسال پرسش در این باره

پرسش و پاسخ های کاربران

دیدگاه خود را بیان کنید


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ثبت دامنه
هاست ارزان
طراحی سایت پزشکان