نمایش منوی کناری

درمان نفخ شکم با روش های طبیعی

01/آوریل/2015 5,605 بازدید
درمان نفخ شکم با روش های طبیعی

گرم نگه داشتن شکم از راه‌های بهبود نفخ شکم است. همچنین بهترین غذا برای درمان نفخ شکم مصرف «نخود آب» است؛نفخ از شایع‌ترین علائم گوارشی است که در زنان بیشتر از مردان بروز پیدا می‌کند.

مصرف غذا با حجم زیاد، مصرف آب با غذا، مصرف غذاهای بدون کیفیت، مصرف غذاهای نفاخ، مصرف غذاهای آبدار، حرکت شدید بعد از غذا همه از عوامل بروز نفخ به شمار می‌آیند.سردی مزاج معده موجب بروز نفخ می‌شود که سرد شدن مزاج معده دارای علائمی مانند سوء هاضمه و هضم غذاهای خیلی سبک و عدم هضم غذاهای سنگین، ترش کردن معده و تمایل به مصرف غذاهای سرد است.

در گفتگو با متخصص طب سنتی بیوطب بخوانید:

افراد مبتلا به نفخ از مصرف ترشی‌ها، آب سرد و غذاهای نفاخ پرهیز کنند و توصیه می‌شود این افراد ورزش زیاد انجام دهند و در حد طاقت گرسنگی و تشنگی را تحمل کنند.

همچنین، این افراد شکم خود را با کیسه محتوی ارزن یا نمک یا سبوس گرم کنند به نحوی که کیسه محتوی این مواد را در جای گرم مانند فر یا ماکروفر قرار دهند، ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت روی شکم خود قرار داده تا معده گرم شود، این کار در بهبود بسیاری از علائم گوارشی مفید است.

بهترین غذا برای درمان نفخ شکم مصرف «نخود آب» با ادویه دارچین و زعفران است به این ترتیب که مقدار دلخواه نخود را با آب پخته و به آن ادویه اضافه کرده و مصرف کنند البته نخود آب را با مقداری گوشت نیز می‌توان پُخت.

خوردن آسیاب شده مصطکی (مصطکی صمغ یا شیره رزینی زردرنگی است که از شاخه ها و ساقه های درختچه ای از خانواده پسته گرفته می شود) با شکر و روغن مالی شکم با روغن‌هایی مانند سیاه‌دانه خود برای رفع نفخ مفید است.

به طور کلی برای پیشگیری از نفخ باید از تمام عواملی که موجب بروز نفخ می‌شود پرهیز کرد.

مواد نفخ زا

سبزی هایی که موجب نفخ می‌‌‏شوند

پختن سبزیجات و در آب گذاشتن حبوبات می‌‌‏تواند به کم کردن گاز تولیدشده به‌‌‏وسیله آنها کمک کند.

• گل کلم

• کلم فندقی یا کلم بروکسل

• لوبیا

• کلم بروکلی

• کلم

• پیاز

• تربچه

• کرفس

• هویج

• بادمجان

میوه‌‌ هایی‏‌‌‏ که موجب نفخ می‌‌‏شوند

بدن شما فقط مقدارمعینی از قند موجود در میوه‌‌‏‌‌‏ها (فروکتوز) را می‌‌‏تواند در طول روز هضم کند و اگر میوه زیادی بخورید، قند میوه(فروکتوز) اضافی هضم نشده می تواند باعث ایجاد گاز شود. فروکتوز حتی در عسل و شیره ذرت نیز یافت می‌‌‏شود.

• سیب

• زرد آلو

• هلو

• گلابی

• میوه‌‌‏های خشک‌‌ ‏شده، مثل : آلو خشک و کشمش

مواد غذایی که موجب نفخ می‌‌‏شوند

• فیبر

سبوس، جو و دیگر غذاهای حاوی فیبرمی‌‌‏توانند در نفخ کردن تاثیر بگذارند. فیبر همچون باقی غذاها قابل هضم نیست و تقریباً بدون تغییر از میان روده عبور می‌‌‏کند.

• برخی جایگزین‌‌‏های شکر

سوربیتول، مان‌‌‏نیتول، زایلیتول و بعضی از شیرین‌‌‏کننده‌‌‏هایی که آخر اسمشان به «تول» ختم می‌‌‏شود، اگر مکرراً مصرف شوند ممکن است موجب نفخ گردند.

• گوشت چرب

گوشت چرب و دیگر غذاهای چرب ممکن است موجب نفخ شوند.

• نوشیدنی‌‌‏های گازدار

• لبنیات

خوردن شیر در حالتی موجب بروز نفخ می‌‌‏شود که شخص مشکل عدم تحمل لاکتوز شیر را داشته باشد.

تندرست باشید  

کادر پزشکی بیوطب


منبع : WHO

سایت پزشکی و سلامت بیوطب

به جـامـع تـریـن وب سـایــت پـزشـکــی و سـلامـت بــه زبان فـارسـی خــوش آمـدیـد مقـالات تخصـصی و عـمـومـی پزشــکــی و سـلامـت مـوجــود در وب سـایت بیـوطـب و هـمـچـنـیـن پاسـخ هـای ارائــه شـده به ســوالات پزشکـی توســط متـخـصـصـیـن علم پزشکـی و سلامت صـورت می پذیـرد. همـراه با بیـوطب سـلـامـت و تندرسـت باشیـد
مشاهده مقالات


ارسال پرسش در این باره

پرسش و پاسخ های کاربران

دیدگاه خود را بیان کنید


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ثبت دامنه
هاست ارزان
طراحی سایت پزشکان