بیماریهای استخوان منتظر نمیمانند تا در ۵۰ سالگی به فکر تقویت استخوان هایتان بیفتید. از هر ۵ نفر یک نفر دچار پوکی استخوان تمام عیار میشود.
در گفتگو با متخصص آسیب شناسی و ارتوپدی بیوطب بخوانید:
در یک مدل سازی استخوان زنده، فیزیو لوژیستها ساختار و شکنندگی استخوانها را بررسی کردند. آنها تخمین زدند که انسان در طول حیات خود حدودا ۱۱ بار اسکلت خود را باز سازی می کند. در جوانی ما شکل جدیدی از استخوان را سریعتر شکل میدهیم و سریعتر استخوانهای پیر شده را از دست میدهیم. در این شرایط در سنین ۲۵ الی۳۰ سالگی، انسان از بیشترین تراکم استخوان برخوردار است و از این پس به آرامی این تراکم را از دست میدهد.
تحقیقات نشان میدهد، نیمی از زنان ۵۰ سال به بالا در ایالات متحده که دچار شکستگی لگن میشوند، مبتلا به ضعف استخوان هستند. و از هر ۵ نفر یک نفر دچار پوکی استخوان تمام عیار است.
تاکنون داروهای زیادی چون فوزاماکس، اکتونل و … برای پیشگیری از پوکی استخوان به کار برده شده اند. با این حال مصرف بیش از ۵ سال از این داروها میتواند تاثیر منفی داشته باشد.
هرگز خیلی دیر نیست البته خیلی هم زود نیست. همواره با تغییر در سبک زندگی، میتوان از ابتلا یا پیشرفت ضعف و پوکی استخوان جلوگیری کرد.در خانمها، چگونگی ابتلای آنها به پوکی استخوان بعد از یائسگی، ارتباط تنگاتنگی با نوع مراقبت آنها از استخوانهایشان در دوران قبل از یائسگی دارد.درست مثل بیماریهای قلبی یا دیابت نوع دو، تجمع نامراقبتیهای روزانه بدن، خود را در پوکی استخوان نشان میدهد.
تقویت استخوان ها با روش های طبیعی:
• مصرف کلسیم برای تقویت استخوان
تحقیقات نشان داده است، زنان ۱۹ تا ۵۰ ساله روزانه به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم و زنان بالای ۵۰ سال به ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارند. که از این مقدار ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلی گرم آن از طریق غذا های لبنی تامین میشود. و مصرف بیش از اندازه کلسیم تاثیرات منفی بر سلامت استخوان و دستگاه گوارش خواهد داشت.
• مصرف لبنیات برای تقویت استخوان
پنیر، ماست، بستنی و … بسیار اسیدی هستند اما بدن ما ترجیح میدهد کمی قلیایی باشد. برای همین با خوردن غذاهای اسیدی بدن کلسیم را از استخوانها خارج کرده و خاصیت اسیدی را تا حدی خنثی میکند. تحقیقات نشان میدهد، بهترین منابع کلسیم برگهای سبز گیاهان، کلم بروکلی، لوبیا سبز و این گونه سبزیجات هستند.
• مصرف سویا برای تقویت استخوان
مصرف کمتر مواد اسیدی، گوشت، شکر و نوشابههای گاز دار میتواند کلسیم بدن شما را تامین کند. سویا خواص زیادی برای شکل گیری استخوان دراد. سویا همچنین احتمال ابتلا به سرطان در زنان را کاهش می دهد.
• کاهش مصرف نمک برای تقویت استخوان
سدیم باعث کاهش کلسیم در اوره میشود. بدن ظرفیت مصرف ۲۳۰۰ میلی گرم یا یک قاشق چای خوری نمک را دارد. اگر سنتان بیش از ۵۰ سال است یا فشار خون دارید، باید کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم مصرف کنید.
• کاهش مصرف کافئین برای تقویت استخوان
نوشیدن چای، قهوه و سایر مواد کافئین دار، جذب کلسیم را در بدن کاهش میدهد. بنابراین مصرف کافئینتان را به روزانه ۲ الی ۳ فنجان چای یا قهوه کاهش دهید.
• ورزش درمانی برای تقویت استخوان
تحرک بدنی، پیاده روی، شنا و ورزش های هوازی از عوامل بسیار تاتثیر گذار بر ساختار استخوان های بدن است.
تندرست باشید